#2016-06-30 21:49:16 

BoYaN

Użytkownik

Posty: 120

Skąd: Poznań

Wiek: 36

Mam pytanie do rolników i producentów mięsa z naszego kraju, skąd pozyskuje warchlaki do swojej produkcji. Bierzecie z polskich hodowli, czy raczej ciągniecie od zagranicznych dostawców. Z tego co wiem, te zagraniczne są zdecydowanie bardziej wydajne, jeśli chodzi o mięso.
#2016-06-30 22:57:50 

Naramiennik

Użytkownik

Posty: 41

Skąd: Szczytno

Wiek: 34

No faktycznie tak jest. Najlepsze są prosiaki z zzagraniczncyh hodowli. Mają bardzo dobrą jakość i są przede wszystkim zdrowe. To jak urosną, to już zależy od Twoich umiejętności, ale materiał do pracy jest dużo lepszy.
#2016-07-01 01:15:53 

BoYaN

Użytkownik

Posty: 120

Skąd: Poznań

Wiek: 36

Ale pewnie droższe są takie zwierzęta, co?
#2016-07-01 03:25:10 

Naramiennik

Użytkownik

Posty: 41

Skąd: Szczytno

Wiek: 34

Niekoniecznie. Jeśli jesteś stałym odbiorcą to masz też dobre ceny. Ja mam polską firmę, które mi sprzedaje takie świenie, a do tego przywozi mi je na miejsce. Wszystkie papiery są sporządzone tak jak należy i świenie są zdrowe. Zresztą warunki sanitarne w zagranicznych hodowlach są bardzo rygorystycznie przestrzegane …
#2016-07-01 06:01:13 

Brukselka

Użytkownik

Posty: 63

Skąd: Sopot

Wiek: 29

Tak musi być, bo inaczej takie zwierzęta nie przejechałyby przez granicę…
#2016-07-01 07:40:38 

Naramiennik

Użytkownik

Posty: 41

Skąd: Szczytno

Wiek: 34

Masz racje :)
#2016-07-01 09:58:41 

Brukselka

Użytkownik

Posty: 63

Skąd: Sopot

Wiek: 29

Jeśli chcesz mieć dostęp do takich zwierząt to skontaktuj się z firmą, która od Ciebie skupuje świnie. Może oni też mają w swojej ofercie taką usługę, a nawet o niej nie wiesz. Trzeba szeroko spoglądać na tego rodzaju współpracę.
#2016-07-01 10:54:12 

BoYaN

Użytkownik

Posty: 120

Skąd: Poznań

Wiek: 36

No masz rację, muszę zapytać, bo nigdy tego nie zrobiłem, przyznaje się bez bicia. Może szukam zbyt daleko :)
DODAJ ODPOWIEDŹ
Copyright 2015